MultiMinerały
Suplement diety
Suplement diety MultiMinerały firmy SANBIOS to zestaw 8 najważniejszych minerałów, które:
Skład preparatu dopełnia jedno z najwartościowszych polskich ziół - pokrzywa.
Zawartość: 60 tabletek po 750 mg
Masa netto: 45 g
Składniki preparatu:
pokrzywa ziele 130 mg, tlenek magnezu, węglan wapnia, fumaran żelaza, siarczan cynku *7 H 2O, cytrynian manganu, siarczan miedzi (II), molibdenian (VI) sodu, selenian (VI) sodu, subst. wypełniająca - celuloza mikrokrystaliczna 20 mg subst. przeciwzbrylająca - stearynian magnezu 10 mg subst, wiążąca - dwutlenek krzemu 8 mg
Składniki aktywne w przeliczeniu na 2 tabletki:
*RDA - procent zalecanego dziennego spożycia
Sposób użycia:
1 tabletka rano i wieczorem.
Przyjmować po posiłkach, obficie popijając.
Przechowywać: w suchym, ciemnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety.
Zróżnicowana dieta i zdrowy tryb życia są istotne dla zachowania zdrowia.
Zróżnicowany i zbilansowany sposób żywienia jest podstawowym warunkiem dobrego zdrowia, a pojedyncze produkty mają relatywne znaczenie w kontekście całego sposobu żywienia.
INFORMACJE OGÓLNE
CZY POWINNIŚMY ZAŻYWAĆ RÓŻNE MINERAŁY W POSTACI SUPLEMENTÓW DIETY?
Produkty, które na co dzień spożywamy mają coraz mniejsze wartości odżywcze, są coraz uboższe.
Zwróćmy uwagę, że nawet najlepsza śmietana z zakładu mleczarskiego nie umywa się do śmietany naturalnej.
Tego typu porównania dotyczą wszystkich środków spożywczych wytwarzanych masowo.
Masowa produkcja zawsze zubaża składniki pokarmowe (w przeciwnym razie byłaby nieopłacalna).
Można by rzec, że to co jemy jest jakby "rozcieńczone, rozwodnione" i uzupełnione wypełniaczami takimi jak: guma agar, soja, emulgatory, wszelkie substancje o literce E... itd.
Dodatkowo procesy konserwacji żywności powodują zubożenie jakościowe pokarmów.
Kropką nad "i" jest wyjałowienie gleby.
Na uprawach farmerskich, wieleset hektarowych, stosuje się nawozy sztuczne. Nawozy takie posiadają jedynie podstawowy skład pierwiastkowy tj. azot, fosfor, potas, czasem wapń i jeszcze rzadziej inne pierwiastki.
Następnie sadzi się lub wysiewa takie czy inne rośliny, które gdy nabiorą masy i dojrzeją oraz "wyciągną" z gleby wszystko to co potrzebują do wzrostu - wycina się i w ten sposób gleba z roku na rok staje się bardziej jałowa.
Cytując fragment artykułu Nieznanego Świata z października 2013 roku dowiadujemy się, że obecnie szacunki mówią o tym, że w Europie gleby jałowe stanowią już 72%, a w Ameryce Północnej jest to 85%.
Podobna wielkość wyjałowienia gleby występuje w Ameryce Południowej, Azji i Afryce.
Oznacza to, że jarzyny, które kupujemy są coraz bardziej ubogie w składniki mineralne, ponieważ te rośliny nie mają możliwości czerpania z gleby takiej ilości multiminerałów jaka by była im potrzebna.
To, że kapusta, sałata, marchew, pomidory są takie piękne i takie wielkie zawdzięczamy nadmiarowi azotu w nawozach oraz pestycydom i innym trującym środkom ochrony roślin.
Sprawdź jak wygląda jabłko w ogródku a jak w markecie.