Safe Buy
Lokalizacja:

Miód Manuka 400+ 500G

Cena: 250,01 PLN
Status: dostępny

 Informacje podstawowe

Aktywny, nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 400+ 500 g to najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+).

 

Niezwykle wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem cennych właściwości miodu Manuka:

  • wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Informacje ogólne

Miód Manuka produkowany jest przez pszczoły żywiące się nektarem z krzewu Manuka (Leptospermum scoparium). Roślina ta występującą tylko w Nowej Zelandii - jednym z najczystszych i najbliższych naturze miejsc na świecie.

Właściwości każdego miodu pochodzą od rośliny, której nektarem żywią się produkujące go pszczoły. Nektar z kwiatów krzewu Manuka zawiera substancje, które w procesie przetwarzania go przez pszczoły na miód i późniejszego dojrzewania, zmieniają się w methylglyoxal.

Methylglyoxal został naukowo zidentyfikowany jako główny aktywny składnik miodu Manuka. Najnowsze badania nad właściwościami i składem miodu Manuka przeprowadził prof. Thomas Henle z Politechniki w Dreźnie - jeden z czołowych na świecie naukowców zajmujących się badaniem żywności. Odkrył on, że wyłącznie methylglyoxal, który występuje w istotnych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka, jest odpowiedzialny za trwałą (nie wynikającą z zawartości nadtlenku wodoru) dobroczynną aktywność miodu.

Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodów Manuka:

  • Według prof. Thomasa Henle Miód Manuka MGO™ wykazuje wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymania dobrego stanu układu pokarmowego.  
  • Dobroczynne działanie dla układu odpornościowego – wg Crop & Food Research Institute, nowozelandzkiej badawczej agencji rządowej, wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka nie tylko wspiera mechanizmy obronne organizmu w jelitach, ale również pobudza wzrost liczby dobrych, probiotycznych bakterii jelitowych.
  • Pomocny w dbaniu o zdrowie skóry.

Methylglyoxal

Za szczególne właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest jeden składnik - methylglyoxal. Nie występuje on w każdym nektarze z krzewu Manuka, a jego ilość może się wahać w zależności od partii czy zbioru. Manuka Health poddaje każdą partię miodu szczegółowym badaniom, które dają pełną gwarancję odpowiedniej ilości methylglyoxalu. 

Który miód wybrać?

Prof. Thomas Henle rekomenduje spożywanie miodu Manuka zawierającego methylglyoxal w stężeniu przynajmniej 100 mg/kg, co odpowiada Miodowi Manuka MGO™ 100+.

Oznaczenie

ilość methylglyoxalu (mg/kg)

MGO™ 100+

MGO™ 250+

100 mg/kg - minimalna rekomendowana

250 mg/kg - podwyższona

MGO™ 400+

MGO™ 550+

400 mg/kg - wysoka

550 mg/kg - bardzo wysoka

 

 

Użytkownik:
Ocena:
Komentarz:
Twój adres e-mail
Treść wiadomości
Witam!

Myślę, że może zainteresować Cię produkt dostępny w sklepie internetowym http://www.birplus.pl

Oto link do produktu Miód Manuka 400+ 500G:
http://www.birplus.pl/index.php?id_pro=91

-- Wiadomość wysłana ze sklepu internetowego http://www.birplus.pl
Informacje dodatkowe
Adres e-mail Twojego znajomego
Obrazek
Kod z obrazka
Twój adres e-mail
Treść wiadomości
Obrazek
Kod z obrazka
Koszyk jest pusty.
Kontakt

kontakt_188

PAYU - płatności

Płacę z PayU

Google+