CYNK
Główne składniki:
Mleczan cynku, glukoza, sproszkowane białko jaj Cynk to bardzo ważny pierwiastek śladowy, odgrywający niezwykle istotną rolę w szeregu funkcji organizmu. Cynk wpływa na 160 różnych rodzajów enzymów. Przeprowadzono szereg badań dotyczących znaczenia cynku jako pierwiastka o zasadniczej roli dla rozpoznawania sekwencji DNA przez receptory sterydowe. Cynk pełni bardzo ważną funkcję w prawidłowej pracy układu rozrodczego i odpornościowego, naprawie uszkodzonych tkanek oraz utrzymaniu odpowiedniego poziomu cukru we krwi. Usuwanie wolnych rodników jest również częściowo zależne od poziomu cynku w organizmie. Niedobory cynku mogą powodować opóźnienie wzrostu, utratę apetytu oraz upośledzenie działania układu odpornościowego, wypadanie włosów, biegunkę, impotencję, niedorozwój gruczołów płciowych u mężczyzn, a także zmiany patologiczne oczu i skóry.
Korzyści wg tradycyjnej medycyny chińskiej:
• Przyczynianie się do właściwego działania układu odpornościowego
• Wspomaganie naturalnego wzrostu i rozwoju w okresie ciąży, dzieciństwa oraz dorastania, a także wspomaganie rozwoju plemników
• Przyczynianie się do poprawy wzroku, gojenia uszkodzeń skóry, a także poprawy apetytu
OPAKOWANIE
60 kapsułek po 0,27g